Inhoudsopgave

Algemene informatie

Route Informatie

De start is om 09.30 uur. De totale lengte van de rit is circa 90 km. De start, hoofdpauze en finish zijn op dezelfde locatie. Informatie over de route en de pauzelocaties zal enkele weken voor het evenement op deze site en op onze facebookpagina worden gepubliceerd. De route wordt door oranje gekleurde pijlen aangegeven: L voor links, R voor rechts en S voor rechtdoor.

Benzine

Direct langs de route zijn geen benzinepompen aanwezig. De deelnemers dienen dus zelf voor voldoende brandstof te zorgen, zodat eventueel tijdens de lunchpauze bijgetankt kan worden.

Bezemwagen

Op de route rijdt een bezemwagen die uitvallers met hun machines oppikt. Er kan ook telefonisch contact opgenomen worden met de bezemwagen indien een deelnemer bijvoorbeeld van de route is geraakt om weer terug op de route te komen. Contactgegevens worden nader bekend gemaakt. De bezemwagen zal ongeveer 30 min na vertrek van de laatste deelnemer vertrekken.

Kleding

Wij zouden het waarderen indien u kleding draagt die bij de leeftijd van het voertuig past. Het dragen van een goedgekeurde motorhelm is echter verplicht.

Slotmanifestatie

De slotmanifestatie zal plaatsvinden op het middenterrein van het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Reglement HorsePowerRun

De Internationale HorsePowerRun wordt verreden vanuit het Nationaal Gevangenismuseum aan de Oude Gracht 1 in 9341 AA Veenhuizen. De 39e editie wordt gereden op zondag 19 april 2020.

De volgende regels zijn van toepassing.

 1. Voertuig
  Het ingeschreven voertuig moet in één van de volgende categorieën vallen:
  • solo machine
  • machine met zijspan
  • driewieler/forecars Het voertuig mag niet later dan 31 december 1920 zijn geproduceerd. Indien het voertuig nog niet eerder gestart is in de HorsePowerRun, dan moet u aantonen dat het startgerechtigd is. Dat kan op twee manieren:
  • door het nummer van het pioneercertificaat, dat afgegeven is voor de machine, in te vullen op het inschrijvingsformulier op de website; of
  • via het aanleveren van daterende documentatie (folders, gegevens uit merkpublicatie, VMC-dateringscertificaat, motor- en framenummers, etc.) aan onze organisatie via ons emailadres.
 2. Rijbewijs
  De deelnemer dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs voor het te berijden voertuig.
 3. Kentekenbewijs en verzekering
  De deelnemer dient te beschikken over een geldig kentekenbewijs van het ingeschreven voertuig. Voertuigen met een Nederlands ZZ-kenteken worden niet geaccepteerd als deelnemer. Alle deelnemende voertuigen dienen aantoonbaar verzekerd te zijn op de dag van het evenement.
 4. Wisselen berijder en voertuig
  Starten met een ander voertuig dan bij de aanmelding opgegeven, dient voor de start op het secretariaat te worden gemeld.
  Het wisselen van berijder en/of voertuig gedurende de rit is niet toegestaan.
 5. Inchecken evenementsdag
  Op de dag van het evenement dient de deelnemer zich te melden tussen 07.30 tot 09.00 uur bij het secretariaat dat zich bevindt in de zaal naast het restaurant van het Gevangenismuseum.
  • De deelnemer tekent de sign-on-lijst waarmee wordt verklaard akkoord te zijn met de eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid inzake rijder en machine tijdens het evenement. De deelnemer vrijwaart de organisator hiermee van alle aansprakelijkheid.
   De organisatie is via de Veteraan Motoren Club tegen Wettelijke Aansprakelijkheid verzekerd.
  • De deelnemer ontvangt het programmaboek, consumptiebonnen voor het evenement en een rijnummer, dat voorop het voertuig dient te worden bevestigd.
  • Heeft u klachten die kunnen wijzen op een corona-besmetting? blijf dan thuis en meldt u af via horsepowerrun@gmail.com
 6. Milieumat
  Het gebruik van een milieumat is verplicht. De minimale afmeting van de mat dient 80 x 50 centimeter te zijn. De deelnemer mag zijn of haar eigen milieumat meenemen of kan er een voor €5 aanschaffen via de Stichting HorsePower Run.
 7. Kosten
  De kosten voor deelname bedragen € 30,00 per voertuig, bij voorkeur bij vooruitbetaling.
  Betalen op de dag van het evenement is mogelijk. Vanwege corona en de onzekerheden die dat met zich meebrengt, zullen de kosten bij contante betaling dit jaar hetzelfde zijn als bij voorinschrijving.
  De kosten voor een bijrijder bedragen € 20,00 per persoon.

  Deelnemers die zich af moeten melden in verband met corona-gerelateerde klachten krijgen hun inschrijfgeld teruggestort.